Annonce

Nyheder er overalt

Vi kan vel trygt sige, at nyhedsbilledet har forandret sig drastisk de sidste årene. Det er takket være den digitale verden som vi lever i nu. Nu får vi nyheder samtidigt med, at de udfolder sig, og der findes et flust med kanaler, at vælge mellem. Men hvordan vælger vi det rigtige? Det skal vi se lidt på nu.

I gamle dage så man nyheder i biografen

Gennem tiderne har der fantes flere måder at få sine nyheder på, men en ting har aldrig forandret sig – behovet for information. Vi har altid haft brug for information, men kilden har forandret sig drastisk gennem årene. Det er for eksempel ikke specielt lang tid siden, at vi fik nyheder, når vi gik i biografen. I biografens højtid, i slutningen af 20erne og helt op til 70’erne, så man filmavisen i biografen, med de nyeste nyheder.

Man fik også nyheder gennem tidens store massemedie i tillæg til aviser, inden fjernsynet kom, nemlig radioen. Fjernsynet overtog så lidt efter lidt for radioen – og selv om vi stadig både kan høre nyheder i radioen og se nyheder i fjernsynet i dag, så får de fleste af os dem gennem aviser og ja – netop internet. For i dag kan du heldigvis også finde mange nyheder online. Du kan finde nyheder på alt fra Politiken til maelkeudvalget.dk. Dermed kan du vælge mellem mange forskellige slags nyheder – ud fra hva du er interesseret i.

Vi vælger vores nyhedsbillede

Der kan dog også være nogle negative sider ved at få sine nyheder udelukkende online. Man kan måske sige, at man tidligere i større grad var udsat for et ensidigt nyhedsbillede, men nu kan vi nærmest vælge hvilket perspektiv vi vil anskue nyheder fra – ud fra hvilke medier vi vælger at forholde os til.

Det er ikke kun positivt, fordi man kan få et meget lidt nuanceret billede af, hvordan verden ser ud. Det er faktisk godt at udfordre sit verdensbillede lidt en gang i mellem, og få indblik i, hvordan ting ser ud fra en anden side. Måske kan man også kigge lidt på nyheder, og følge journalister, der ikke altid er helt enig med en selv?

Vi kan læse både lokalaviser som lokalaviser.dk/skjern/ og store globale nyheder online, og dermed får vi mulighed for at læse mange forskellige slags type nyheder. Når du skal læse nyheder online, så er det en god ide at læse lidt forskelligt, så man ikke udelukkende læser nyheder der omhandler en selv og ens branche eller del af verden, men også benytter anledningen til at lære noget nyt om andre, om andre perspektiver og lignende. Det er noget af det, der både kan være positivt og negativt med, at vi kan læse nyheder online.