Annonce

Crypto-mining – hvad er det?

Hvis du har hørt navnet Hut 8 Mining Corp før, undrer du dig måske, hvad de er for nogle, og hvorfor der er så meget snak om dem. Selvom det måske lyder som for eksempel en kulminevirksomhed, er det hverken kul eller noget som helst andet fysisk materiale, der graves efter, men snarere kryptovaluta. Og Hut 8 Mining Corp er en af største virksomheder på området, men hvad er det nærmere bestemt, de laver, denne såkaldte ”crypto mining”?

Hvad er crypto-minere?

Kryptovalutaer og traditionelle valutaer adskiller sig fra hinanden ved den måde, hvorpå nye mønter/kontanter genereres og udstedes i deres respektive økosystemer. Traditionelle valutaer trykkes af statsstøttede møntfabrikker som svar på en statslig myndigheds direkte ordrer, mens kryptovalutaer udstedes af et blockchain-netværk i henhold til et sæt forudbestemte algoritmer. Blockchain-netværk, der skaber tokens baseret på Proof of Work-ordninger, kræver minedrift, hvilket er en kompliceret proces. Kort sagt bruger deltagerne hardware til at køre algoritmer på specifik software for at verificere transaktioner på blockchainen, tilføje disse transaktioner til den offentlige hovedbog og til gengæld modtage belønningen i form af en nyoprettet mønt.

Udvinding af kryptovaluta trin for trin

Når der foretages en transaktion over en blockchain (f.eks. når en bruger sender et par mønter til en anden brugers adresse), skal transaktionsoplysningerne registreres og lægges derfor på en blok.

Denne blok har brug for sikkerhed og kryptering og er til rådighed for alle de bidragende crypto-minere på netværket.

For at kryptere denne blok skal crypto-minerne løse et kryptografisk puslespil ved hjælp af en gæt-og-kontrol-metode for at finde den rette kryptografiske hash for blokken. Minearbejdere har typisk brug for store rigs med pålidelig, applikationsspecifik hardware for rent faktisk at have en rimelig chance for at være den første til at verificere og sikre blokken.

Når en crypto-miner har sikret blokken, tilføjes blokken til blockchainen og skal verificeres af andre knudepunkter (computere) på netværket i en proces, der kaldes konsensus.

Hvis det lykkes en crypto-miner at verificere og sikre blokken, belønnes crypto-mineren med en nyoprettet mønt. Denne proces med belønning for arbejde kaldes Proof of Work.

Hvordan passer Hut 8 Mining Corp ind i billedet?

Hut 8 Mining Corp er en Bitcoin- og Ethereum crypto-mining virksomhed bosat i Alberta i Canada. Bitcoins er en af de efterhånden mange forskellige slags kryptovalutaer. Crypto-mining er som sagt processen at tjene nye kryptovalutamønter, som har gennemgået proof-of-work. At gøre dette i stor skala kræver adgang til billig strøm, en masse hardware og et personale til at overvåge netværket og reparere udstyr og fejlfinding. Selv om rentabiliteten af en minedrift bestemt afhænger af, at disse ting går godt, afhænger den i højere grad af priserne på de mønter, der udvindes. Hvis du vil vide mere kan du læse mere her.

Hut 8 Mining Corp anvender en strategi med at gemme på de mønter, den udvinder, mens konkurrenterne har en tendens til at sælge de mønter, de udvinder. Dette er en god forretningsstrategi, så længe prisen på Bitcoin fortsætter med at stige over en rimelig lang tidshorisont. De fleste tror, at det vil det. Først da sælger de.

Kommentarer lukket til Crypto-mining – hvad er det?