Annonce

3 tips til at tage biografen med hjem i stuen

En tur i biografen er rigtig hyggelig. En spændende film, stemningen og de uundværlige popcorn gør det til en god oplevelse. Men det kan også ende med at blive en dyr fornøjelse, når først billetter, drikkevarer og guf er betalt. Så hvorfor ikke tage biografen med hjem i stuen i stedet for? 

Du behøver ikke at tage hen i biografen for at nyde en god film i selskab med nogen, du holder af. Med få virkemidler kan du sagtens skabe den helt rigtige biografstemning derhjemme. 

Få mest ud af dine streamingtjenester 

Der findes efterhånden et hav af streamingtjenester, hvor du kan finde et stort udvalg af film til din hjemmebiograf. I Danmark kan du dog komme til at vente lidt på de helt nye film, men det er der råd for. Når du benytter fx Netflix fra en dansk internetforbindelse, registrerer Netflix, at du befinder dig i Danmark. Det sker via din IP-adresse, som er dit internets identitet. Det kan du læse meget mere om på denne side

Hvis du vil undgå, at Netflix eller andre streamingtjenester kan se din geografiske lokation, kan du anskaffe dig en VPN-forbindelse, som skjuler din IP-adresse. Når streamingtjenesterne ikke længere kan se, hvor du befinder dig henne, låses op for det indhold, som er begrænset til en bestemt lokation, fx USA, og så får du pludselig et større udvalg af film at vælge imellem.  

Lav en filmhule 

I biografen får du ikke blot de nyeste film, men også et godt billede og god lyd for ikke at tale om behagelige sæder. Hvis du vil lave en gennemført hjemmebiograf, kan du anskaffe dig nogle biografsæder, en projektor med et stort lærred og surround sound. Men mindre kan også gøre det. Det vigtigste er, at du sidder behageligt og kan skabe den rette stemning. Træk gardinerne ned, så du bedre kan se billedet og luk døre og vinduer, så lyde udefra ikke forstyrrer. Tag et tæppe med ind i sofaen og sæt dig godt til rette. Så er du allerede godt på vej mod en god filmoplevelse som den, du får i biografen. 

Ingen film uden guf 

Jeg er sikker på, at du kan nikke genkendende til, at man ikke kan gå i biografen uden lidt guf til filmen. Du kan skabe den helt rette biografstemning med en popcornmaskine derhjemme, eller du kan gøre det helt simpelt og lave popcorn i mikrobølgeovnen og finde en sodavand i køleskabet. Mere skal der faktisk ikke til. 

Kommentarer lukket til 3 tips til at tage biografen med hjem i stuen